Vous êtes ici : Accueil Nouvelles Homenatje, joc i gaudi sensorial.

Homenatje, joc i gaudi sensorial.

18/10/2021

Nucli Trio és, en essència, una formació clássica de jazz guitar trio formada per Guillem Plana a la guitarra, Aleix Forts al contrabaix i David Viñolas a la bateria. Clàssic en la seva posada en escena, fresc, juganer i contemporani en el seu càlid interior i en els excitants directes mensuals a la Jazz Cava de Vic, on conviden un músic local diferent per cada sessió i confeccionen amb tot el carinyo un repertori adaptat per a la ocasió, intercanviant jocs, idees, sons i vivencies amb músics com Raynald Colom, Edna Sey, Adrià Plana, Alba Careta, Eloi Escudé o Marta Roma entre altres. 

Nucli Trio es en part una branca més del fèrtil i inesgotable  arbre de la música de David, Aleix i Guillem , expresada en aquest cas com una unitat de tres músics sense protagonismes ni jerarquies i en total sincronía. Fidels al estil i al contagiós entusiasme que els ha portat fins aquí, aquesta nova alenada d’aire fresc arriba després d’un parell d’anys de gires i concerts. Es en aquest moment de maduresa dels temes quan el trio decideix tancar-se a l’estudi Soiart de Badalona per enregistrar aquestes delicioses  peces d’orfebreria sonora a l’antiga, en una única sesió, en directe, captant tota la frescura del seu discurs i transmetent la sensual calidesa del seu inconfusible so. En gran part, consta de creacions originals del pròpi trio, complementat d’algunes versions de Sam Rivers, Marco Mezquida o Carla Bley.

----------------------------

Aleix Forts, malgrat la seva joventut, acumula ja una considerable experiència, en part junt al pròpi Guillem a Monk electric band o amb David Viñolas Trio, amb el que ha establert un vincle rítmic sòlid i fèrtil.

Graduat al Conservatori superior del Liceu de Barcelona, ha estudiat amb Horacio Fumero, David Mengual, Masa Kamaguchi o Crostoph Rahn entre altres, i ha treballat en projectes com Robert Nesta songs de Adrià Plana, Avantbrass, Retina o l’Alfons Bertran 5tet ETC.

 

Guillem Plana és un altre jove valor provinent del Taller de Músics de Barcelona, que ha format part de bandes molt diverses com Funkystep & The Sey sisters, Guillem Roma & Camping Band Orquestra, Gorg Trio, The Gramophone Allstars Big band o Joana Serrat.

El 2014va editar “Monk Eléctric Band” a mode d’ecléctic homenatje al mestre Thelonious Monk i, el 2019, publica el seu primer disc de composicions pròpies , "Projecte Astrolabi", una ecléctica oda al cosmos amb gust de jazz fusió, que ha tingut una molt bona acollida.

 

David Viñolas és, dels tres, qui més experiència i llarg recorregut presenta. Cec de naixement, David respira música pels quatre costats.

Ha treballat i estudiat amb Toni Pagès, Marcelo Valente, Javier Feierstein, Marc Miralta, José Reinoso, Jo Krause, Marko Djordjevic o Calixto Oviedo y,durant la seva estança a New York el 2004, amb Ernesto Simpson, Johny Almendra y Jeff Ballard.

També a participat en infinitat de projectes i gravacions amb músics com Sergi Sirvent, Roberto García, Omar González, Santi Careta, Joao Balao, Adrià Plana, Joana Serrat, Raül Reverter, Feliu Ventura, La Cava Big band dirigida per Marc Vernis, Dijous paella, Dúmbala canalla, Funkystep & the Sey Sisters, Col·lectiu soroll i molts més.

Culminació fins ara d’una trajectòria en que trobem:

David Viñolas Trio (saxo/contrabaix/bateria), i les seves rebossants melodies i polirrítmies, inclus recitals de poesia en els seus concerts, en forma de swing, Groove, i free-jazz;

David Viñolas Cuban Trio, amb una lectura molt personal dels tórrids ritmes ancestrals de la illa;

Sirvent & Viñolas, o, les seves actuacions en solitari on desplega la seva inesgotable curiositat i inventiva en tot el seu esplendor…