Usted está aquí: Inicio Artistas Diana Palau & Joel Moreno Codinachs Biografies

Biografies

Diana Palau (Barcelona, 1974). Es va formar al Taller de Músics i a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), a on es va graduar en Cant Jazz el 2007. Ha estat deixeble d'Ana Finger, Eladio Reinón, Albert Bover, Joan Díaz, Joan Monné, Eduardo Tancredi i Agustí Fernández, entre d'altres, i ha participat en seminaris impartits per Sheila Jordan, Michelle Weir, Gillian Kayes, Maureen Scott, Horacio “el Negro” Hernández, Giovani Hidalgo i Deena De Rose. Com a intèrpret ha format part de l'Ensemble de Veus del Taller de Músics, grup que va acompanyar a Bobby McFerrin al Festival Internacional de Jazz de Barcelona, el 2002. També ha col·laborat amb Joan Albert Amargós (2005), Cris Juanico & Original Jazz Orquestra del Taller de Músics (2008), Carmen Paz (2011) i el col·lectiu Mondo Aereo (2012) que dirigia la cantant Alessandra Patrucco.

La seva carrera inclou duets amb els pianistes Alejandro Di Costanzo i Pascal Morente, i els guitarristes Aleix de Gispert i Joel Moreno Codinachs; un trio, Seqüències, amb Joel Moreno Codinachs i Albert Juan, musicant poemes de Joan Maragall; i el seu propi quintet, completat per Jordi Berni, Alfred Artigas, Paco Weht i Salvador Toscano.

 

 

Joel Moreno Codinachs (Barcelona, 1973). Va iniciar els seus estudis de jazz sota la tutela de Mario Rossy i Albert Cubero, entre d'altres. A Holanda, país on va viure durant quatre anys, es va graduar en Guitarra Jazz al Conservatori Reial de La Haia. El 2007 es va traslladar a Nova York, ciutat en la qual, durant els dos anys que hi va raure, va tenir l'oportunitat de compartir experiències amb Peter Bernstein, Jean Michel Pilc i John Scofield, a banda de gaudir d'una beca de La Caixa per cursar un màster de Música a la prestigiosa New York University. A la ciutat dels gratacels va gravar el seu primer disc en solitari, Emergexit (Errabal, 2010), en companyia de Jason Arce, Itai Kriss, Clay Xiang Tan, Clay Schaub i Nick Anderson.

Com a sideman ha treballat amb la cantant Luna Cohen, amb qui ha enregistrat diversos discos, el baixista Bernat Hernández, el pianista Martí Ventura, el grup de folk-manouche Folkincats i, per descomptat, amb Diana Palau.

Moreno Codinachs diu sentir-se influenciat pel jazz i les músiques brasileres, gèneres que, com Diana Palau, toca sovint. També per una vida errant que l'ha portat a residir en diferents ciutats, a on s'ha amarat de la seva forma de fer música fins al punt d'incorporar les peculiaritats de cada indret al seu estil.       

 

Versats en l'univers del jazz, la música brasilera i el pop, Diana Palau i Joel Moreno Codinachs vas posar en marxa un duet singular el 2011, amb la intenció de combinar un repertori de composicions pròpies amb adaptacions lliures de peces de jazz, músiques brasileres i pop. D'aleshores ençà han gravat dos CD, Songs & Canções (AE, 2011) i Play (Errabal, 2015), i han comptat amb la col·laboració de noms destacats de la seva generació, com ara Alejandro Di Costanzo, Bernat Hernández, Paco Weht i Guillem Arnedo.